Φαβορί και αουτσάιντερ για τον τίτλο σε Ελλάδα και το top-5 των πρωταθλημάτων!
25 Ιουλίου 2023

Η ετήσια αναμονή συχνά δείχνει ατελείωτη. Από το τέλος των πρωταθλημάτων, μέσα με τέλη Μαΐου, ως και την έναρξή τους, αυγουστιάτικα. Ειδικά, όπως φέτος, χωρίς κάποια μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ ή Euro) στο καλεντάρι.

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα δοθεί σύντομα το εναρκτήριο λάκτισμα (sic). Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ θα διεκδικήσουν τον τίτλο κι εσύ απολαμβάνεις όλες τις διοργανώσεις με σούπερ προσφορές* από τη Fonbet!

Ζήσε τα μεγάλα πρωταθλήματα με σούπερ αποδόσεις!

Super League

Η ΑΕΚ όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια αλλά πήρε και το πρώτο της νταμπλ από το… 1978, σε μια σεζόν – θρίλερ στη Super League όπου ο τίτλος κρίθηκε στο νήμα, με τον Παναθηναϊκό δεύτερο και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να συμπληρώνουν την 4άδα. Υποβιβάστηκαν Ιωνικός και Λεβαδειακός και τις θέσεις τους πήραν Κηφισιά και Πανσερραϊκός.

Πέντε ομάδες άλλαξαν προπονητή: ο Ολυμπιακός έφερε τον Ντιέγκο Μαρτίνες αντί του υπηρεσιακού Ζοσέ Ανιγκό, ο Αστέρας τον Μίλαν Ράσταβατς στη θέση του Ακη Μάντζιου, στον Πανσεραϊκός ο Πάμπλο Γκαρσία διαδέχθηκε τον Παύλο Δερμιτζάκη και ο Παναιτωλικός έφερ τον Γκάμπριελ Σούρερ αντί του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος ανέλαβε τη νεοφώτιστη Κηφισιά στη θέση του Γιώργου Πετράκη.

Μακροχρόνια: η νταμπλούχος Ελλάδας ΑΕΚ τιμάται στο 2.40 για να κατακτήσει και του χρόνου το ελληνικό πρωτάθλημα, με αουτσάιντερ τον Ολυμπιακό στο 2.85. Ο Παναθηναϊκός, που διεκδίκησε ως τέλους τον τίτλο και τον απώλεσε… στα σημεία, προσφέρεται σε απόδοση 4.00 και ο ΠΑΟΚ είναι στο 7.00 για να πάρει την πρώτη θέση, με τον Αρη στο 350.00.

Premier League - Μετά το τρεμπλ, τι;

Ήταν το πρωτάθλημα της Σίτι αλλά και των απρόβλεπτων. Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το τρεμπλ, μαζί με το Champions League, πήρε το πρωτάθλημα για πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι σεζόν σε έναν μαραθώνιο που άφησε τη Λίβερπουλ εκτός… σεντονιού και την πρωταθλήτρια του 2016 Λέστερ, στο τέλος, να υποβιβάζεται.

Λιγοστές οι αλλαγές στους πάγκους αλλά με δύο Λονδρέζες να αλλάζουν τιμονιέρη (ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο πήγε στην Τσέλσι και ο Αγγελος Ποστέκογλου στην Τότεναμ) ενώ Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λούτον πήραν τις θέσεις των Λέστερ, Λιντς και Σάουθαμπτον.

Μακροχρόνια: στο 1.60 η Σίτι για να παραμείνει στην κορυφή και τη νέα σεζόν, στο 7.50 να μη… σκάσει ξανά προς το τέλος η Αρσεναλ, τρίτο φαβορί η Λίβερπουλ στο 9.00. Το να τερματίσουν στην 4άδα και να πάρουν το εισιτήριο για το (με νέα μορφή διεξαγωγής) Champions League τιμάται στο 2.30 για Τσέλσι και Νιούκαστλ, πιο κάτω η Γιουνάιτεντ με 1.70 και η Λίβερπουλ με 1.65.

Calendar προσφορών* από τη Fonbet!

Serie A – Επτά ομάδες για τον τίτλο

Η Νάπολι περίμενε από το 1990 και την εποχή του… Μαραντόνα να κατακτήσει το σκουντέτο και το κατάφερε σχεδόν χωρίς αντίπαλο, έργο βεβαίως του εξαιρετικού Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τις Λάτσιο, Ιντερ και Μίλαν να τη συνοδεύουν στο Champions League, τις Αταλάντα και Ρόμα να βγαίνουν στο Europa και τη Γιουβέντους, με τιμωρία 10 βαθμών, να παίρνει το εισιτήριο για το Conference League.

Το φετινό πρωτάθλημα δείχνει το πιο αμφίρροπο των τελευταίων 30 ετών με επτά ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και την πρωταθλήτρια Νάπολι να πορεύεται, αντί του Σπαλέτι, με τον Γάλλο Ρούντι Γκαρσιά στον πάγκο και τις δύο Μιλανέζες να ενισχύονται: η Μίλαν με Πούλισικ, Ρέιντερς, Λόφτους-Τσικ και Οκαφόρ και την Ιντερ με Ασλάνι, Μπίσεκ, Ατσέρμπι, Κουαρδάδο και Μάρκους Τιράμ. Τις υποβιβασθείσες Σπέτσια, Κρεμονέζε και Σαμπντόρια διαδέχθηκαν οι Φροζινόνε, Τζένοα και Κάλιαρι.

Μακροχρόνια: αν και πρωταθλήτρια, η Νάπολι προβάλει αουτσάιντερ στο 4.50 για τον τίτλο, με την Ιντερ πρώτο φαβορί στο 3.20 και τρίτο τη Γιουβέντους στο 5.00. Ακολουθούν η Μίλαν στο 7.00, η Ρόμα στο 11.00, η Λάτσιο στο 17.00 και η Αταλάντα στο 30.00.

Bundesliga – Ποτέ όμως…

Το ερώτημα είναι όχι ποια ομάδα θα σταματήσει την Μπάγερν αλλά πότε. Μάλλον… ποτέ. Ενδέκατος σερί τίτλος για τους Βαυαρούς τον Μάιο, την ώρα που η Ντόρτμουντ… αυτοκτονούσε υποδεχόμενη τη Μάιντζ χαρίζοντας το πρωτάθλημα σε μια αυλαία θρίλερ. Λειψία και Ουνιόν Βερολίνου συμπλήρωσαν την 4άδα, Φράιμπουργκ και Λέβερκουζεν πήραν τα εισιτήρια για το Europa και η Αϊντραχτ αυτό του Conference, με τη Στουτγκάρδη να σώνεται στα μπαράζ (με το Αμβούργο), τις Σάλκε και Χέρτα να υποβιβάζονται και να τις διαδέχονται η πρωτάρα Χάιντενχαϊμ και η Ντάρμσταντ.

Αϊντραχτ (Ντίνο Τόπμελερ αντί Ολιβερ Γκλάσνερ) και Γκλάντμπαχ (Χεράρδο Σεοάνε αντί Ντάνιελ Φάρκε) ήταν οι μόνες που άλλαξαν προπονητή, η Μπάγερν ενισχύθηκε με Κιμ, Λάιμερ και Ράφα Γκερέιρο, η Ντόρτμουντ με Σάμπιτσερ, Μπενσεμπαϊνί και Νμέχα.

Μακροχρόνια: στο 1.22 να πάρει η Μπάγερν για 12η σερί σεζόν το πρωτάθλημα, στο 7.50 η Μπάγερν και πιο μακριά, στο 12.00 η Λειψία και στο 50.00 η Λέβερκουζεν.

Ligue 1 – Η Παρί… και οι άλλοι

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε τον τίτλο για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια (και για 9η τα τελευταία 11) συνεχίζοντας την παριζιάνικη αυτοκρατορία, σε μια σεζόν όμως που έκρυβε εκπλήξεις, όπως το πλασάρισμα της εκπληκτικής Λανς στη δυάδα, τη Μονακό εκτός Ευρώπης και τον υποβιβασμό της Οσέρ. Αλλαγές από φέτος καθώς οι ομάδες μειώθηκαν στις 18 (από 20), με τις Οσέρ, Αζαξιό, Τρουά και Ανζέ να πέφτουν και να τις διαδέχονται η Χάβρη και η Μετς.

Μπόλικες οι αλλαγές στους πάγκους, με κυριότερες την άφιξη του Λουίς Ενρίκε εντό του Κριστόφ Γκαλτιέ στην Παρί, του Πατρίκ Βιεϊρά αντί του Φρεντερίκ Αντονετί στο Στρασβούργο, του Αντι Χίτερ στη θέση του Φιλίπ Κλεμάν στη Μονακό και τον Μαρσελίνο να διαδέχεται τον Ιγκόρ Τούντορ στη Μαρσέιγ.

Μακροχρόνια: ευλόγως γκραν φαβορί (έστω και χωρίς Μέσι πια) η Παρί στο 1.25 για τοντίτλο με αουτσάιντερ τη Μαρσέιγ στο 9.00. Αντίστοιχα φαβορί οι Μασσαλοί για την τριάδα (στο 2.05) με τη Μονακό στο 2.60 και τη Λιόν στο 3.15. Για υποβιβασμό, τιμώνται στο 2.20 η νεοφώτιστη Μετς, στο 2.70 η Μπρεστ και στο 4.00 η Τουλούζ (όπως και η Χάβρη).

Primera Division – Ως πάντα, οι δύο τους

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια στον ισπανικό… θρόνο, διαδεχόμενη τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τις δύο «αιώνιες» της Primera Division να έχουν κατακτήσει τα 17 από τα τελευταία 19 πρωταθλήματα. Η Σοσιεδάδ έκανε την έκπληξη μπαίνοντας στην 4άδα, αφήνοντας στο Europa τις Βιγιαρεάλ και Μπέτις και την εξαιρετική πέρυσι Οσασούνα στο Conference League. Επεσαν Βαγιαδολίδ, Εσπανιόλ και Ελτσε, ανέβηκαν Γρανάδα, Λας Πάλμας και Αλαβές.

Ενισχυμένη με τους Μπραχίμ Ντίαζ (Μίλαν), Τζαντ Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ), Ρέινιερ (Τζιρόνα) και Αρντά Γκιουλέρ (Φενέρμπαχτσε) η Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι στη μετά-Μπενζεμά εποχή, με προσθήκες τους Αμπντέ Εζαλζουλί (Οσασούνα), Σερζίνιο Ντεστ (Μίλαν), Κλεμέν Λανγκέ (Τότεναμ) και Ιλκάι Γκιντογάν (Μάντσεστερ Σίτι) η Μπαρτσελόνα του Τσάβι.

Μακροχρόνια: ως… είθισται κάθε καλοκαίρι σχεδόν, «μερένχες» και «μπλαουγκράνα» έχουν πάνω κάτω ίσες αποδόσεις για το πρωτάθλημα, φέτος αμφότερες στο 2.15, με την Ατλέτικο στο 9.00. Μαζί τους, σε αποδόσεις για πλασάρισμα στην 4άδα, η Σεβίλλη στο 2.20 ενώ Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ βρίσκονται στο 3.40 έκαστος.

Photo credits: Eurokinissi

  • Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Πιο άνετα στην εφαρμογή

Εγκατάσταση